Haydi Hüseyin Kahya'ya

Haydi Hüseyin Kahya

Tüm Emekliler Sendikası hükümetin emeklileri mağdur eden politikalarını protesto etmek için Hüseyin Kaypa Parkı önünde Basın Açıklaması eylemi yapacak. Sendika yöneticileri yarın yapılacak eyleme tüm emeklileri davet etti.

İKTİDAR BİZİ MAĞDUR EDİYOR

Siyasal iktidarın emeklileri mağdur eden ekonomik ve sosyal uygulamalarının devam ettiğini bildiren Tüm Emekliler Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan bu gidişin dur denmesi için emeklilerin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek haklarını alma mücadelesinde güçlü olmaları için seslerini yükseltmek gerektiğini söyledi. 01.01.2014 tarihinden geçerli olmak üzere açıklanan maaş artışları emeklilerin, dul ve yetimlerin yaşadıkları açlık ve sefalet düzeninin devam edeceğinin kanıtı olduğunu belirten Doğan “Haklarımızı yok sayanlara, açlık ve sefalet düzeninin gerçek sorumlularına,geleceğimizi,sağlığımızı hiçe sayanlara yüzdelik komik artışlarla yaşantımızı karartanlara,mutfağımızdaki en temel gıda maddelerinden  olan kurufasulye, patates,yumurta,pirinç fiyatlarını zamlandırmalara karşı ‘Artık yeter bıçak kemiğe dayandı’ diyoruz.Yaşama hakkı en kutsal haktır ve biz ona sahip çıkacağız” dedi.

YARIN HÜSEYİN KAHYA DA BULUŞALIM

Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Ayakkabı kutularındaki tomar tomar yeşil dolarlarla ,yatak odalarındaki para sayma makinalarıyla kucak kucağa onursuzca yaşayanlar ,11 milyona yaklaşan emekli dul ve yetimin aylık 20-30 lira gibi komik maaş artışlarıyla yaşamalarını istiyorlar.

Hak ve çıkarlarımızı korumak,taleplerimizi gerçekleştirmek için tüm emeklilerimizi birlikte olmaya,gücümüze güç katmaya çağırıyoruz. En düşük emekli aylığı 2000tl olmalı.Sağlıkta muayene ücreti,katkı ve katılım pyı uygulamasına son verilmelidir.Emekli faturası ödemelerinde alınan 1 tl ücret kaldırılmalı,Enerji-Sa Şirketi bünyesinde fatura alım veznesi açmalıdır.Banka promosyonları emeklilere de bir maaş tutarında verilmelidir.Tüm Emeklilere şehir içi her tür ulaşım parasız olmalı.Taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmak duymayan kulaklara seslenmek,görmeyen gözlere göstermek için tüm emeklileri 30 Ocak 2014 Perşembe günü saat 16.00’da Hüseyin Kahya parkı girişinde yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ